Kunstschouw award

De jaarlijks uit te reiken Kunstschouw Award is bedoeld als een aanmoedigingsprijs voor aankomend talent en bestaat uit een geldbedrag dat ter beschikking wordt gesteld door de Stichting Renesse. Alle deelnemende jonge kunstenaars onder de leeftijd van 40 jaar, dingen automatisch mee naar de Kunstschouw Award.

Zij worden door een steeds wisselende jury van drie deskundigen op het terrein van kunst en cultuur beoordeeld. Dit gebeurt op de donderdag van De Kunstschouw. Uit de drie beste kunstenaars wordt de winnaar gekozen. Beide andere kunstenaars krijgen een materiaalprijs.

De Award 2019 voor de jonge kunstenaar ging naar Zeyun Chen uit China voor haar aardappelkunst en haar design sierraden. Yelena Myshko (foto en performance) en Zoey Hehemann (o.a. foto) ontvingen materieprijzen.

Kunstmaal

Op de laatste zaterdagavond wordt traditiegetrouw ter afsluiting het jaarlijkse feestelijke Kunstmaal gehouden om gezamenlijk in relaxte sfeer even na te praten met alle deelnemers. Tijdens deze bijeenkomst wordt de jaarlijkse Kunstschouw Award voor jonge kunstenaars uitgereikt.

Details over locatie en kosten worden op een later tijdstip aan de deelnemers doorgegeven.

Kunstschouwimpressie