Wie verdient dit jaar de Kunstschouw Award?

Tijdens het kunstmaal, de dag voorafgaand aan de laatste dag van de Kunstschouw, wordt weer de Kunstschouw Award uitgereikt aan een veelbelovende jonge kunstenaar. De genomineerden voor de Kunstschouw Award 2022 zijn, in willekeurige volgorde:
Pien Vroonland Genomineerd voor haar film Beter een duif. Een kwalitatief hoogstaand product, waarin Pien zelf de hoofdrol  speelt en Mels Hoogeboom de andere. Pien Vroonland verzorgde ook de productie en heeft zelf gefilmd. En last but not least komen het idee en het concept van haar. locatie 21. Corneliuskerk Noordwelle.
Natalia Grezina Genomineerd voor haar beeldend werk River with thin skin. Gevlochten tranen die stromen en uiteen vallen, rauwe wonden met een bloederig effect. Een thematiek die onder de huid van de beschouwer kruipt. Haar conceptuele uitdrukkingskracht verbindt het verleden met het heden, alles wordt opnieuw gerangschikt. De symboliek maakt het werk krachtig. locatie 3. Atelier Anna Blom Arjen Witteveen Genomineerd voor het werk Antroporosion. Dit is werk met een knipoog. Maar wel met speelse ernst. Want het getuigt ook van een diepere laag, een diepere betekenis. Dit werk markeert een spanningsveld tussen natuurlijke en en kunstmatige erosie. Tussen het effect van de overmachtige natuur op materiaal en de wereld maar tevens op de rol van de manipulerende mensheid daarin. Een doordacht concept in een prachtige en krachtige beeldtaal. locatie 3. Atelier Anna Blom En een eervolle vermelding Voor Amber Houtzager. Voor  haarzelf als ‘levend kunstwerk’ met de titel Gelabeld. Volwassen eigentijdse kunst van een 17-jarige, waarmee Amber  tot nadenken aan wil zetten over het (zelf)labelen. Over welke labels op jou geplakt zitten. En of gewoon jezelf zijn niet het enige label is dat ertoe doet. Originele conceptueel sterke kunst, de jury vindt haar een belofte voor de toekomst. locatie 29. Schuur de Wilde

De genomineerden