verbonden in…

REFLECTIE Reflectie als bindend kenmerk voor de werken van Lidy Scholten en Edwin Wolf. De technieken schilderkunst en fotografie mogen verschillen, maar de werken vertonen een samenhang.

Scholten en Wolf spelen met kleur, licht, lijnenspel en reflectie.

Lidy Scholten toont het werk Blistering Blue op de locatie Oud Brabers in Burghsluis. In acrylverf  leiden vouwen, plooien, licht en glans tot een dramatische expressie.

Edwin Wolf laat in de Jacobuskerk in Renesse met de foto Verfrefleflection zien dat fotografie  met kleuren, lijnen, diepte en reflectie onbeperkte mogelijkheden biedt.

VOORSTELLINGVoor Franka op de Beke en Wim Jonkman speelt ruimte, het theater en het verborgene een belangrijke rol. Waar Franka met olieverf werkt, past Wim de steendruk toe.

Twee werelden die elkaar raken en toch heel verschillend zijn.

In de locatie Ruimzicht in Renesse hangt het doek van Franka op de Beke met de titel The show must go on. Een groot gezelschap poseert in een grote kamer of op een toneel. Het beeld levert veel vragen op. Er gebeurt iets of er is zojuist iets voorgevallen.

Bij Wim Jonkman veranderen beeldfragmenten in een toneelscene. Silhouetteen en figuren treden op of verschuilen zich. De kijker moet keuzes maken uit de beeldlagen om te begrijpen wat hij aanschouwt net zoals in het dagelijkse leven gebeurt. Zijn werk Dikker dan water is te zien op de locatie Oud Brabers.