feestelijke opening van de Kunstschouw 2019

De opening van de 26ste Kunstschouw vindt plaats op vrijdag 14 juni 2019 om 20.00 uur in de kerk aan de ring in Haamstede. De Kunstschouw wordt tijdens de inloop vanaf 19.15 uur feestelijk ingeluid met muziek van het Zeeuws Blaaskwintet.

Na de begroeting door de voorzitter van de Stichting Kunstschouw Westerschouwen, de heer Edzard Gelderman, volgt een fraai programma van gedichten en muziek.

Anna de Bruyckere, de Stadsdichteres van Middelburg, zal enkele gedichten van haar hand voordragen. Zij zal ook de opening verrichten met een door haar voor deze gelegenheid speciaal geschreven gedicht.

Het Zeeuws Blaaskwintet, een muziekensemble uit Het Zeeuws Orkest, wordt gevormd door de musici Jana Suilen (hoorn), Maaike van der Heijdt (fluit), Evelien de Vries (klarinet), Victor Kruis (hobo) en Lieselot Toorop (fagot).

Zij zullen werken ten gehore brengen van Carl Nielsen, Jacques Ibert, György Ligeti, August Klughardt en Paul Taffanel.

Na afloop van de officiële opening is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en de komende Kunstschouw te bespreken.

Zie voor meer informatie het Kunstschouw Magazine, te verkrijgen bij de VVV en diverse boekhandels en galeries in Zeeland, tijdens het evenement bij alle locaties en via deze website: http://www.kunstschouw.nl/bezoekers/magazine