feestelijke opening van de Kunstschouw 2018

Op 15 juni vanaf 18.30 uur vindt in en rond de NH kerk aan de ring in Haamstede de opening van de 25ste Kunstschouw plaats.Dit jubileum betekent een mijlpaal van belang en daar hoort een bijzondere opening bij.

Toer van Schayk, choreograaf en beeldend kunstenaar, zal tot ons grote genoegen de officiële opening verrichten met de ontvangst van een Handschap van De Onkruidenier.

Na de opening gaan we naar buiten, het dorp in, voor een vernissage met kijkspelen. We lopen in twee groepen een rondje om de kerk, met een boog naar het voorterrein van de Bewaerschole en naar het voorterrein van Slot Haamstede.

Onderweg wachten u ervaringen die zeker feestelijk zijn maar die ook, in navolging van ons thema Kunst NATUURlijk, tot nadenken stemmen. Met disciplines die door het performanceachtige karakter meer de kant opgaan van podiumkunsten en een verbreding betekenen van de beeldende kunstprojecten die u van ons gewend bent. Belevingskunst, die een toevoeging vormt aan het festivalgehalte van de Kunstschouw, als een prachtige tussenvorm die de hedendaagse kunstwereld ons biedt.

Het is duidelijk geworden dat binnen ons thema de combinatie mens en voedsel de kunstenaarsgemoederen hevig bezig houdt. We zien het ook terug in deze openingsfeestelijkheden, met zoete en zoute hapjes en drankjes van Schouwse grond, verzorgd door de Onkruidenier bij de Bewaerschole en met laboratorium vleesijsjes uit de Bistro Invitro design ijskar, bedoeld ter opwekking van een onderling debat; met een NATUURlijk kijkspel, uitgevoerd door de wandelende performers van Lichel van den Ende, en met een natuurproductie van theatergezelschap De Kwekerij.

Serieuze actualiteiten en natuurlijkheden worden voor u verpakt in performances, design en muziek en geven al uw zintuigen de kost in dit proef-, luister- en kijkfestijn, waarin natuur de hoofdrol speelt.

Zie voor het gehele programma het Kunstschouw Magazine, te verkrijgen bij de VVV’s en diverse boekhandels en galeries in Zeeland, tijdens het evenement bij alle locaties en via deze website: http://www.kunstschouw.nl/bezoekers/magazine