dag van de muziek

Op 23 juni is tijdens de tentoonstellingsuren muziek te beluisteren tussen de kunstwerken van de Kunstschouw. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen Het Zeeuws Orkest en de Stichting Kunstschouw Westerschouwen op. Dit initiatief is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van de Stichting Renesse en de Rabobank Oosterschelde.

Op die dag spelen vijf verschillende ensembles uit Het Zeeuws Orkest op vijf locaties van de  Kunstschouw:

Locatie 20, Jacobuskerk in Renesse om 14.00 en 15.00 uur. Het koperkwintet met Tiny van de Wijdeven (trompet), Ronald Baljeu (trompet), Corine Buijze (hoorn), Suzanne Baai (trombone) en Jos Mol (tuba). Zij brengen werk van Michael Praetorius, Ian Macdonald, Vittorio Monti, Dmitri Shostakovich, Stephan Roberts en Thelonius Monk.

Locatie 23, Kerk Noordwelle om 15.00 en 16.00 uur. Het harp-fluitensemble met Sabien Canton (harp) en Maaike van der Heijdt (fluit). Zij brengen werken ten gehore van Béla Bartók, Joseph Jongen, Manuel de Falla, Maurice Ravel en Jean Cras

Locatie 28, De Drie Wilgen in Ellemeet om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Een strijkkwartet met Marcus Vliegen (viool), Joke de Jong (viool), Melanie van Overbeeke (altviool) en Giselle Bentvelsen (cello) met werken van Mozart tot Scott Joplin.

Locatie 33, Hof van Alexander in Kerkwerve (Moriaanshoofd) om 13.00 en 14.00 uur. Het Zeeuws Blaaskwintet met Jana Suilen (hoorn), Maaike van der Heijdt (fluit), Evelien de Vries (klarinet), Victor Kruis (hobo) en Lieselot Toorop (fagot). Zij spelen werken van Carl Nielsen, Jacques Ibert, György Ligeti, August Klughardt en Paul Taffanel.

Locatie 34, Van Langeraad in Kerkwerve om 15.00 en 16.00 uur. VIJF met Saskia List (fluit), Lieselot Toorop (fagot), Anne-Marie van Mierlo (hobo), Anne-Marie van de Grint (viool) en Renske de Leuw (harp). Zij spelen werken van Edward Elgar, Claude Debussy en Erik Satie.

Bezoekers kunnen kijken naar kunst in al zijn vormen, terwijl zij luisteren naar verschillende soorten muziek. Of kunnen gaan zitten om tegelijkertijd beeld en klank tot zich te laten komen. Dubbel genieten op de Kunstschouw!